Headerbild

Träna med familjen

Träna tillsammans med familjen

Att träna tillsammans hela familjen uppmuntrar till rörelseglädje för både vuxna och barn. Ni får motion, kvalitetstid tillsammans, gemensamma minnen och du får möjlighet att inspirera till hälsosamma vanor. Helt enkelt så bygger ni tillsammans en grund till bra förutsättningar för ett långt och aktivt liv!

Träning för att förbättra styrka och kondition kan göra mycket nytta. Men det kan också bidra till minskad stress och minskade negativa prestationskrav. Det är därför viktigt att komma ihåg att förena nytta med nöje. 
Det finns självklart regler att följa idom flesta idrotter men att det blir helt rätt med poängräkningen bör inte vara något man prioriterar när man idrottar som familj, i alla fall inte inledningsvis. Det viktigaste är att ha kul, det ska vara roligt att träna och röra på sig!

Ibland lockas barn mer av tevespel och datorer, men väl men väl igång så brukar dom flesta vilja fortsätta, så fortsätt uppmuntra dem att följa med och träna. Är du som vuxen dessutom med i träningen får ni värdefull tid tillsammans.

Här är några exempel på träning som ni kan göra tillsammans hos oss:

Spela badminton
Dom flesta barn tycker att det är roligt att spela badminton och det ger bra koordinationsträning för hand-öga. Racken är lätta och bollen flyger lagom fort!

Bordtennis
En annan klassiskt racketsport som ni kan utöva hos oss är bordtennis. När ni spelar hos oss får ni tillgång till en egen sal som är ca 60 kvm stor och ni kan välja att ha 1 eller 2 bord att spela på.

Lira pickleball
Sedan ett par år tillbaka har kan vi erbjuda pickleball. Det är en perfekt familjeaktivitet då det är enkelt att börja. Man spelat på en yta som är lika stor som en badmintonbana, med ett lågt nät och en boll som kan studsa. Detta har varit lite av en favorit bland
familjerna som tärnar hos oss!

Squash
Squash är även det en väldigt roligt racketsport. Den är lite svårare men det finns också olika bollar och racket att tillgå så man kan anpassa till rätt nivå.

Multihallen
Är ni en stor familj eller om ni vill spela tillsammans med vänner, grannar etc så tipsar vi även om våran multihall. Ni har möjlighet att hyra den och i multihallen kan man t.ex. skapa hinderbanor, spela innebandy och basket eller bara vara och leka. Några populära lekar kan vara linjekus, konboll och banankul. Fråga gärna ert barn, dom brukar ha många roliga idéer!

 Lycka till med er träning och välkomna till Gumshallen!

Adress

Korpen Nyköping Gumsbackevägen 2 61138 Nyköping

Kontakt

KORPEN NYKÖPING Tel: 0155-450 953 E-post: info@korpen-nykoping.se GUMSHALLEN Tel: 0155-450 950 E-post: info@gumshallen.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Läs mer om Medlemsavgift

Vår Motionshall i Nyköping

Kolla in klipp från vår YouTube